Compania Google, acuzata ca incalca viata privata a utilizatorilor

Data publicarii: 12-06-2007 | IT&C

Grupul britanic de aparare a drepturilor omului Privacy International a acuzat Google ca, prin fiecare utilizare a motorului de cautare, compania strange informatii despre gusturile, preferintele si profilul consumatorilor, care ar putea fi folosite de agentii de publicitate.

Reprezentantii companiei Google au declarat ca nu au incalcat viata privata a clientilor si ca raportul Privacy International este incorect.

"Suntem dezamagiti de raportul Privacy International, care se bazeaza pe mai multe informatii incorecte sau intelese gresit", a declarat Nicole Wong, associate general counsel la Google.

Raportul Privacy International considera "amenintari la adresa vietii private a consumatorilor" si platformele sociale Hi5 si Facebook. Alte site-uri criticate de raportul grupului britanic de aparare a drepturilor omului sunt BBC.com, site-ul de licitatii eBay.com sau platforma de muzica Last.fm.

Privacy International este o organizatie de aparare a drepturilor omului infiintata in 1990 la Londra. De-a lungul anilor, organizatia a realizat campanii si proiecte in peste 50 de tari.

Google este liderul mondial in cautarea de date prin internet si raspunde zilnic la peste 100 de milioane de cautari. in 2006, Google a inregistrat venituri totale de peste 10 miliarde de dolari si un profit net de aproximativ 3 miliarde de dolari. Compania are peste 12.000 de angajati in intreaga lume.

NewsIn