Piata de comert electronic se va tripla in 2007, pana la 30 milioane de euro

Data publicarii: 12-06-2007 | Afaceri

Valoarea pietei de comert electronic se va tripla anul acesta comparativ cu 2006 pana la 30 milioane de euro pe fondul cresterii puternice a volumului tranzactiilor din primul trimestru, au declarat reprezentantii GECAD ePayment intr-o conferinta de presa. In primele trei luni ale anului s-au cumparat produse si servicii in valoare de cinci milioane de euro, iar numarul de tranzactii s-a ridicat la peste 41.000 potrivit datelor centralizate de magazinele care utilizeaza solutia ePayment.

Reprezentantii GECAD estimeaza, totodata, ca in prima jumatate a anului 2007 vor fi inregistrate 150.000 de tranzactii prin solutia ePayment cu o valoare totala de peste 12 milioane de euro.

"Potrivit observatiilor noastre, piata are tendinta de a se tripla in acest an, iar acest lucru nu va veni doar din cresterea numarului de tranzactii facute de cei care au achizitionat anul trecut de pe internet. Cresterea va fi data in mare parte de noii amatori de cumparaturi online, iar acestia au nevoie de informare", a declarat directorul executiv al GECAD ePayment, Carmen Sebe.

Gecad ePayment a lansat, marti, un program de informare despre comertul electronic cu tinte diferite: publicul larg - CeCumperiAzi.ro; comerciantii online - Scoala de afaceri ePayment si liderii de opinie - Centrul de informare si resurse ePayment.

"Programul pe care l-am lansat astazi este un program deschis parteneriatelor formale si informale cu lideri de opinie, mass media, institutii care protejeaza interesele consumatorilor, institutii financiar bancare sau ONG", a adaugat Sebe.

In momentul de fata exista aproximativ 1.500 de magazine online in Romania din care circa 800 accepta plata online prin card. Cele mai frecvente mijloace de plata sunt numerar la livrare, ordin de plata sau card online (reprezinta 15-20% din totalul comenzilor). In anul precedent a fost inregistrat un volum al tranzactiilor de 10 milioane de euro.

Gecad ePayment ofera companiilor solutii pentru comert electronic. Serviciile Gecad ePayment proceseaza comenzi cu plata prin card bancar, transfer bancar, plata la livrare, precum si microplati prin sms. In al patrulea trimestru al anului trecut, compania a avut o cota de 86% din piata serviciilor de procesare online de plati din Romania.

Grupul GECAD a fost infiintat in anul 1992 si s-a transformat in 2003 intr-un grup high-tech, desfasurand operatiuni, prin intermediul companiilor din cadrul sau, in domenii precum servere, solutii eCommerce, servicii de tip call center, servicii de securitate IT, precum si incubarea de afaceri high-tech si dezvoltarea de noi tehnologii software. GeCAD Software si GeCAD NET fac parte din grup. Prima companie este specializata in dezvoltarea si implementarea de solutii informatice. GeCAD Net furnizeaza solutii de securitate pentru piata interna (aplicatii Trend Micro, Symantec, Veritas, Autodesk).

NewsIn