Profitul grupului de asigurari Aviva a scazut cu 8% in primul semestru al 2007
Data publicarii: 09-08-2007 | InternationalCel mai mare asigurator britanic, Aviva, a afisat o scadere de 8% a profitului obtinut in primul semestru al 2007, performanta diviziei sale principale de asigurari fiind afectata de inundatiile din Marea Britanie, contracarand rezultatele bune ale divizie de asigurari de viata, relateaza Reuters.
In ciuda acestui lucru, Aviva mizeaza in continuare pe rezultate bune pe plan anual, noul directorul executiv al grupului, Andrew Moss, incercand sa elimine ingrijorarile legate de posibilele achizitii, precizand ca prioritatea sa este de a exploata la maxim potentialul actual al grupului.
Profitul operational inregistrat in primul semestru al 2007 a scazut pana la 1,54 miliarde lire sterline (3,13 miliarde dolari), cu putin sub estimarile analistilor chestionati de Reuters, care mizau pe un profit operational de 1,57 miliarde lire.
Afectat de pierderi de 235 milioane lire cauzate de inundatiile din iunie si furtuna Kyrill din ianuarie, Aviva a precizat joi ca profitul operational semestrial obtinut de divizia sa de asigurari generale a scazut cu 34% pana la 560 milioane lire sterline.
Profitul operational al diviziei de asigurari de viata a crescut cu 24% pana la 1,25 miliarde lire, la aceasta performanta contribuind rezultatele bune inregistrate de divizia sa americana.
Vanzarile grupului au crescut cu 25% pana la 19,29 miliarde lire sterline, in parte datorita cresterii cu 51% a operatiunilor sale din Statele Unite ale Americii, dupa achizitia grupului AmerUS in cursul verii trecute si cu 14% a vanzarilor din Europa continentala.
Aviva a mai anuntat majorarea dividentului semestrial cu 10%, pana la 11,9 pence, conform asteptarilor.
Vanzarile diviziilor de asigurari de viata si pensii din Romania, Cehia, Turcia, Rusia si Ungaria au inregistrat o crestere puternica de 45%, pana la 175 milioane lire sterline, cu mult peste cele 126 milioane lire sterline inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.
Celelealte operatiuni ale Aviva in statele mentionate au inregistrat o pierdere operationala de 14 milioane lire sterline, avand in vedere ca aceste operatiuni sunt abia in faza incipienta.
In raportul sau, Aviva este de parere ca lansare sistemului de pensii private in Romania reprezinta o buna ocazie de crestere.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?