Profitul grupului de asigurari Aviva a scazut cu 8% in primul semestru al 2007
Data publicarii: 09-08-2007 | InternationalCel mai mare asigurator britanic, Aviva, a afisat o scadere de 8% a profitului obtinut in primul semestru al 2007, performanta diviziei sale principale de asigurari fiind afectata de inundatiile din Marea Britanie, contracarand rezultatele bune ale divizie de asigurari de viata, relateaza Reuters.
In ciuda acestui lucru, Aviva mizeaza in continuare pe rezultate bune pe plan anual, noul directorul executiv al grupului, Andrew Moss, incercand sa elimine ingrijorarile legate de posibilele achizitii, precizand ca prioritatea sa este de a exploata la maxim potentialul actual al grupului.
Profitul operational inregistrat in primul semestru al 2007 a scazut pana la 1,54 miliarde lire sterline (3,13 miliarde dolari), cu putin sub estimarile analistilor chestionati de Reuters, care mizau pe un profit operational de 1,57 miliarde lire.
Afectat de pierderi de 235 milioane lire cauzate de inundatiile din iunie si furtuna Kyrill din ianuarie, Aviva a precizat joi ca profitul operational semestrial obtinut de divizia sa de asigurari generale a scazut cu 34% pana la 560 milioane lire sterline.
Profitul operational al diviziei de asigurari de viata a crescut cu 24% pana la 1,25 miliarde lire, la aceasta performanta contribuind rezultatele bune inregistrate de divizia sa americana.
Vanzarile grupului au crescut cu 25% pana la 19,29 miliarde lire sterline, in parte datorita cresterii cu 51% a operatiunilor sale din Statele Unite ale Americii, dupa achizitia grupului AmerUS in cursul verii trecute si cu 14% a vanzarilor din Europa continentala.
Aviva a mai anuntat majorarea dividentului semestrial cu 10%, pana la 11,9 pence, conform asteptarilor.
Vanzarile diviziilor de asigurari de viata si pensii din Romania, Cehia, Turcia, Rusia si Ungaria au inregistrat o crestere puternica de 45%, pana la 175 milioane lire sterline, cu mult peste cele 126 milioane lire sterline inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.
Celelealte operatiuni ale Aviva in statele mentionate au inregistrat o pierdere operationala de 14 milioane lire sterline, avand in vedere ca aceste operatiuni sunt abia in faza incipienta.
In raportul sau, Aviva este de parere ca lansare sistemului de pensii private in Romania reprezinta o buna ocazie de crestere.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial