Activele fondurilor de pensii facultative au urcat cu 18,8% in intervalul 17-24 august
Data publicarii: 31-08-2007 | AfaceriValoarea activelor nete ale celor cinci fonduri de pensii facultative (pilonul III) care au demarat activitatea a crescut cu 18,8% in intervalul 17-24 august pana la 724.260 lei (222.172 euro), conform datelor publicate joi de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). La data raportarii, erau active cinci fonduri de pensii facultative (pilonul III): AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata), ING Clasic (administrat de ING Asigurari de Viata) si Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata), potrivit arbitrului pensiilor private.
CSSPP a autorizat saptamana trecuta al saptelea fond pe segmentul pensiilor facultative, OTP Strateg, administrat de OTP Garancia Asigurari, insa acesta nu a inceput inca activitatea.
Numarul total de participanti atras de cele cinci fonduri de pensii facultative este de 6.425, distribuiti astfel: AZT Moderato - 3.855 de participanti si cu o valoare a activului net de 435.700 lei, BCR Prudent - 200 de participanti, cu un activ net de 15.998 lei, ING Clasic - 1.262 de participanti, cu un activ net de 166.534 lei, Pensia Mea - 892 de participanti, cu un activ de 86.873 lei si AZT Vivace - cu un activ net de 19.155 lei si 216 participanti.
Cea mai mare crestere fata de saptamana anterioara a fost inregistrata de ING Clasic, care a urcat cu 46,98%, in timp ce valoarea activelor nete ale fondului Pensia Mea a urcat cu 13,53%, iar valoarea activelor AZT Vivace a crescut cu 25,9%. Activul net al AZT Moderato a urcat cu 11,18% fata de saptamana precedenta, iar activele nete ale BCR Prudent au avansat cu 25,98%.
Pe piata pensiilor facultative, ING a lansat doua fonduri, ING Clasic si ING Optim, insa ultimul nu primise inca avizul comisiei pentru materialele publicitare.
CSSPP a mai avizat ca administratori de fonduri de pensii facultative societatea SAI Raiffeisen Asset Management.
Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 ani si sase luni. Contributia la pensiile facultative nu poate depasi 15% din salariul brut si sunt deductibile in limita a 200 de euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru angajator din impozitul pe profit.
Primele contributii in sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au inceput sa fie colectate in mai 2007. In acest an, contributiile pentru pensiile facultative ar urma sa insumeze 40-50 milioane euro, iar numarul participantilor ar putea ajunge la 200.000, potrivit unor estimari initiale ale CSSPP.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?