Romanii au nevoie de 202 ore anual pentru a-si plati impozitele si taxele

Data publicarii: 27-09-2007 | Afaceri

Romania se afla pe ultimele locuri, alaturi de Ucraina, Uzbekistan si Belarus, intre 178 de tari evaluate in raportul Bancii Mondiale, "Doing Business 2008", din punctul de vedere al numarului de plati necesare pentru taxele si impozitele datorate in timpul unui an. Raportul arata ca in tara noastra este nevoie de 96 de operatiuni pentru a plati impozitele si taxele intr-un an. Romania ocupa, din acest punct de vedere, ultimul loc printre cele 17 state din Europa de Est alaturi de care este analizata si locul 175 la nivel mondial.

Pe primul loc intre cele cu cel mai redus numar de plati pe an - doar doua operatiuni, se afla Suedia. Dintre tarile din Europa de Est, cea mai eficienta administrare fiscala din aceasta perspectiva este in Letonia, unde sunt necesare sapte operatiuni.

In functie de numarul de ore care trebuie alocate pentru plata taxelor, Romania se inscrie intre primele cinci state est-europene, cu 202 ore anual - ceea ce inseamna mai bine de opt zile, pe prima pozitie fiind Estonia, cu 81 de ore, iar pe ultimul loc Cehia, cu 930 de ore. Emiratele Arabe Unite conduc clasamentul mondial, cu un numar total anual de numai 12 ore destinate platii taxelor.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: