Peste 2,2 milioane persoane au semnat pentru un fond de pensii obligatorii pana pe 15 noiembrie
Data publicarii: 22-11-2007 | DiverseING Fond de Pensii a atras in primele doua luni de la startul campaniei de atragere de aderenti peste o treime (34,6%) din cele peste 2,2 milioane de persoane care au semnat pentru un fond de pensii private obligatorii (pilonul II), a anuntat, miercuri, arbitrul pensiilor private.
Astfel, in intervalul 17 septembrie-15 noiembrie, ING Fond de Pensii a atras 762.265 de aderenti, locul secund in clasamentul fondurilor de pensii private fiind ocupat de Allianz-Tiriac Fond de Pensii, cu 567.404 participanti atrasi si o cota de piata de 25,77%.
Pe locul al treilea a trecut Generali Fond de Pensii, cu 188.952 semnaturi atrase in primele doua luni si o cota de piata de 8,58%, care a surclasat Aviva Fond de Pensii, care a raportat 184.853 de participanti la pilonul II si o cota de piata de 8,39% pana pe 15 noiembrie, potrivit Comisiei se Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Tot in perioada 17 septembrie - 15 noiembrie, Interamerican Fond de Pensii a atras 137.631 participanti (6,25% cota de piata), AIG Fond de Pensii a raportat 123.581 aderenti (5,61%), BT Aegon Fond de Pensii a adunat 63.936 de semnaturi(2,9%), iar BRD Fond de Pensii - 56.806 aderenti (2,58%).
BCR Fond de Pensii a raportat 49.031 de aderenti pana pe 15 noiembrie, Omniasig Pensii - 31.318, OTP -13.818, iar ultimul fond care a depasit 10.000 de participanti atrasi in doua luni de la startul campaniei a fost cel administrat de Bancpost, cu 12.446 aderenti raportati. Prima Pensie a atras 7.442 de participanti, iar fondul administrat de grupul sloven KD a ajuns la 1.149 de aderenti.
Un singur fond de pensii private obligatorii - Zepter - a raportat zero aderenti dupa doua luni de la startul campaniei, in timp ce trei fonduri (AG2R, Marfin si MKB Romexterra) au strans fiecare mai putin de 1.000 de aderenti.
CSSPP a autorizat 18 administratori de fonduri de pensii private obligatorii: Pensia Viva (administrat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat), AZT Viitorul Tau (administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative), ING (ING Fond de Pensii), Aripi (Generali Fond de Pensii), Vital (BT Aegon Fond de Pensii), OTP (administrat de OTP Fond de Pensii), BRD (administrat de BRD Fond de Pensii), AIG (AIG Fond de Pensii), Interamerican (Interamerican Fond de Pensii), Prima Pensie (administrat de Prima Pensie - Fond de Pensii), Fondul de Pensii Administrat Privat Omniforte (Omniasig Pensii - Societate de administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat), Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, (BCR Administrare Fond de Pensii), Fondul de Pensii Administrat Privat Bancpost (Bancpost Fond de Pensii) si Fondul de Pensii Administrat Privat KD (gestionat de KD Fond de Pensii), Alfa (administrat de AG2R Fond de Pensii), Marfin (adiministrat de Marfin Fond de Pensii), Fiducia (administrat de MKB Romexterra Fond de Pensii) si Zepter Fond de Pensii, in conditiile in care ultima companie nu primise pana marti avizul CSSPP pentru fondul sau de pensii.
Pensiile private din pilonul II sunt obligatorii pentru salariatii sub 35 de ani si optionale pentru cei intre 35 si 45 de ani. Aderarea participantilor la un fond de pensii din pilonul II a inceput pe 17 septembrie si dureaza patru luni.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online