Jacques Chirac a fost inculpat pentru deturnare de fonduri

Data publicarii: 22-11-2007 | International

Fostul presedinte francez Jacques Chirac a fost inculpat astazi pentru deturnare de fonduri, intr-un caz care dateaza de pe vremea cand era primar al Parisului, a anuntat avocatul sau, citat de AFP.

In acest dosar, 20 de persoane sunt suspectate ca au acordat sau beneficiat de angajari de forma in anii 80-90, in timpul mandatelor de primar ale lui Jacques Chirac (1977-1995) si succesorului sau Jean Tiberi (1995-2001).

Jacques Chirac
Sursa: Reuters

Este vorba despre dosarul unor angajari de forma la primaria pariziena, locuri de munca nejustificate platite se pare de cabinetul primarului inainte de 1995. Beneficiarii ar fi fost apropiati ai RPR, partidul de atunci al lui Chirac.

Chirac fusese deja audiat in iulie in cadrul unui dosar de angajari fictive la primaria Parisului, cel mai periculos dintre dosarele in care este vehiculat numele fostului presedinte. Persoanele respective erau platite de primarie, dar lucrau in realitate pentru partid.

Fostul presedinte francez a fost inlocuit la 16 mai la presedintie de Nicolas Sarkozy, iar din 17 iunie si-a reluat statutul juridiciar al unui cetatean obisnuit.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: