Pasajul subteran de la Baneasa va fi gata in noiembrie 2008

Data publicarii: 22-11-2007 | Diverse

Pasajul subteran de la Baneasa va fi gata in noiembrie 2008, iar Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va da ordinul de incepere a lucarilor in cursul saptamanii viitoare, a anuntat, joi, directorul de investitii al companiei, Marin Ionescu.

Pasajul va fi construit in zona intersectiei bulevardului Aerogarii cu soseaua Ion Ionescu de la Brad.

"Traficul din Capitala va fi fluidizat in totalitate abia cand vor fi finalizate lucrarile la podul subteran pentru ca podurile rutiere realizate deja de Lena rezolva doar partial aceasta problema. Lucrarile la pasaj subteran vor fi finalizate in 12 luni de la inceperea proiectului, dar va fi o problema legata de summitul NATO de anul viitor deoarece in perioada 20 martie-10 aprilie vor fi intrerupte lucrarile", a explicat Marin Ionescu.

Acesta a precizat ca in cursul saptamanii viitoare va fi dat ordinul de incepere, insa traficul in zona nu va fi afectat deoarece firma de constructii va face lucrari in subteran cu aparatura speciala. "Abia din luna aprilie se vor incepe lucrarile la suprafata, dar vor exista trei rute ocolitoare pentru a evita blocarea traficului in  intersectie. Pentru executarea pasajului se vor face exproprieri, pe portiuni mici, in zonele de la Antena 1 si Romatsa", a mai spus Ionescu.

Lucrarile pentru construirea pasajului subteran la intersectia dintre soseaua Ion Ionescu de la Brad, Bulevardul Aerogarii si DN 1 va fi realizate de firma Lena Construcoes, investitia fiind de aproximativ 9,5 milioane euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: