Parlamentul European vrea facilitarea accesului persoanelor cu handicap si pensionarilor la turism

Data publicarii: 30-11-2007 | Turism

Parlamentul European (PE) a aprobat, joi, noi masuri in sectorul turistic, care sa permita consumatorilor sa beneficeze de servicii mai bune, persoanelor cu handicap sa aiba acces la destinatiile turistice si crearea de programe turistice speciale pentru pensionari, potrivit unui comunicat al PE.

Potrivit comunicatului, Comisia pentru Transport si Turism solicita un program turistic european pentru pensionari. Prin acest program se urmareste imbunatatirea vietii cetatenilor in varsta din Uniune, crearea de locuri de munca si implicit dezvoltarea economiei europene.

De asemenea, printre noile masuri se afla si imbunatatirea accesului persoanelor cu handicap in zone turistice, avand in vedere ca acestia calatoresc in scopuri turistice in numar tot mai mare.

O alta masura se refera la o mai buna utilizare a instrumentelor financiare europene disponibile in perioada 2007-2013, in vederea dezvoltarii turismului european. De asemenea, proiectul aprobat de Parlamentul European sustine ca IMM ar trebui sa se implice mai mult in afacerile turistice si ar trebui sa fie gasite proceduri de simplificare a obtinerii sprijinului financiar.

Totodata, noile prevederi se refera si la o mai buna protectie a datelor turistilor care aleg sa-si rezerve calatoriile online, in contextul in care numarul acestor persoane este in crestere. Decizia PE prevede ca informatiile existente pe astfel de siteuri sa fie corecte, actualizate si lipsite de ambiguitate.

De asemenea, noile masuri din domeniul turistic prevad restaurarea patrimoniului cultural european, desfasurarea unei campanii de promovare a sigurantei rutiere si stabilirea unor noi valori de referinta in ceea ce priveste calitatea serviciilor hoteliere.

Raportul a fost realizat de un membru italian al Parlamentului European, Paolo Costa, si a fost adoptat de catre PE cu 536 de voturi pentru, 58 impotriva si 22 de abtineri. Totodata, raportul indeamna Comisia, statele membre, autoritatile locale si operatorii din industria turismului sa coordoneze bine politicile cu impact asupra turismului si sa coopereze mai strans.

NewsIn