CSA ameninta cu sanctiuni societatile de asigurari care practica alte tarife decat cele notificate

Data publicarii: 30-11-2007 | Diverse

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a avertizat, joi, intr-un comunicat, ca societatile autorizate sa practice asigurari de raspunderea civila auto (RCA) vor fi sanctionate daca practica alte tarife de prima anuale decat cele notificate si publicate pe pegina de internet a acestora.

Tarifele practicate de societatile de asigurare autorizate sa practice RCA trebuie sa contina tarifele de baza stabilite de catre asigurator, precum si intregul sistem de corectare a primei de asigurare de baza in functie de propriile criterii stabilite pentru cresterea si descresterea primelor de asigurare, se arata in comunicat.

"Nerespectarea dispozitiilor ordinului 11/2007 pentru punerea in aplicare a normelor referitoare la asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule va atrage sanctionarea societatilor in cauza", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Societatile de asigurare sunt obligate sa evidentieze separat, in evidentele tehnice si contabile, toate facilitatile sau reducerile oferite asiguratilor si potentialilor clienti care vor sa incheie o polita RCA.

Potrivit legii, asiguratorii au obligatia de a stabili tarifele de prima pentru fiecare categorie de vehicule, pe o perioada de un an, calculate conform limitelor de despagubire. In acest fel se garanteaza indeplinirea obligatiilor care decurg din incheierea contractelor de asigurare RCA, constituirea rezervelor tehnice prevazute de legislatia in vigoare, plata contributiilor catre fondurile stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare, precum si acoperirea cheltuielilor de achizitie si de administrare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: