Kerviel a adus Societe Generale castiguri de 1,4 miliarde de euro inaintea fraudarii bancii

Data publicarii: 12-02-2008 | International

Traderul de origine franceza, Jerome Kerviel, acuzat de fraudarea bancii Societe Generale, a adus castiguri de 1,4 miliarde dolari bancii franceze pana la sfarsitul anului 2007, inainte de acumularea datoriei de 4,82 miliarde euro, a anuntat luni banca, conform AFP.

Traderul a inregistrat castiguri de 1,4 miliarde euro in 2007 datorita altor operatiuni neautorizate, Societe Generale anuntand astfel o pierdere mai mica. Dupa ce a realizat aceste castiguri pentru Societe Generale, traderul a acumulat in primele trei saptamani ale lunii ianuarie pozitii riscante cu o valoare totala de 50 miliarde euro.

Pierderea de 4,82 miliarde euro anuntata in momentul descoperirii "fraudei", corespunde diferentei dintre paguba de 6,3 miliarde euro facuta de Jer˘me Kerviel si castigul de 1,4 miliarde euro, realizat de acesta la sfarsitul anului 2007.

Aceste cifre au fost deja publicate de ziarul Le Monde.

Banca franceza a anuntat luni ca rezultatele sale nete in 2007 ar trebui sa atinga 947 milioane euro.


Jer˘me Kerviel, in varsta de 31 de ani, a fost acuzat pe 28 ianuarie de "fals si uz de fals", iar justitia a decis vineri sa-si puna in arest provizoriu.

Un agent comercial al bancii Societe Generale a fost retinut si interogat, vineri, in legatura cu relatiile pe care le are cu traderul, inainte de a fi pus in libertate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: