Venezuela ar putea crea o taxa pentru castigurile obtinute din scumpirile rapide ale petrolului

Data publicarii: 18-02-2008 | International

Venezuela ar putea crea o taxa speciala pentru veniturile obtinute prin majorarile rapide ale pretului petrolului, a declarat presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, intensificand eforturile de a majora profitul inregistrat de sectorul petrolier, conform Reuters.

Chavez a condus o campanie de majorare a taxelor impuse companiilor petroliere si de extindere a controlului statului asupra industriei petroliere, o "cruciada" ce a dus la o escaladare a conflictelor juridice intre Venezuela si compania americana Exxon Mobil, pe fondul deciziei Venezuelei de a nationaliza o serie de proiecte energetice.

"Doresc sa mi se prezinte in curand o recomandare cu privire la o taxa aplicata castigurilor obtinute rapid, de pe urma evolutiei preturilor la petrol", a declarat Chavez cu ocazia emisiunii sale saptamanale de duminica.

Aceasta taxa, care, conform spuselor lui Chavez, se inspira de la laureatul premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz, ar fi a patra decizia in ultimii patru ani prin care se doreste majorarea veniturilor obtinute de guvern de pe urma sectorului petrolier.

NewsIn