Profitul net E.ON a crescut in 2007 cu 29%, la 7,2 miliarde euro
Data publicarii: 07-03-2008 | AfaceriE.ON, cea mai mare companie de electricitate din lume, a inregistrat in 2007 un profit net de 7,2 miliarde euro, in crestere cu 29%, depasind estimarile analistilor si determinand o majorare a dividendelor, relateaza Reuters.
Potrivit unui sondaj efectuat de Reuters in randul a 14 analisti, acestia estimau un profit de 6,4 miliarde euro in 2007.
Rezultatele E.ON au fost sustinute de cresterea preturilor la energie in centrul si nordul Europei, precum si de scumpirea gazelor naturale.
Compania a estimat ca in 2008, profitul operational va creste cu 5-10% si ca profitul net va avansa, de asemenea, "usor".
Profitul operational a crescut in 2007 cu 10%, la 9,2 miliarde euro, a anuntat joi compania. Saisprezece analisti chestionati de Reuters au estimat castiguri ajustate de 9,1 miliarde euro.
"Cifrele sunt puternice. Castigurile companiilor de gaze naturale in Europa continentala mi-au depasit asteptarile", a declarat un analist din cadrul Sal.Oppenheim, Stephan Wulf.
Preturile gazelor naturale sunt strans legate de cele ale petrolului, care a stabilit mai multe recorduri in ultimele 12 luni. Preturile energiei in Germania, cea mai mare piata din Europa, au avansat aproape de valori record in ultimele trei luni din 2007.
"Cresterea profitului unitatilor din Europa Centrala, Europa Nordica si zona pan-europana compenseaza un declin pe pietele din Marea Britanie si zona central-vestica a Statelor Unite", a declarat directorul financiar executiv Marcus Schenck.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online