Omniasig Pensii Private vrea sa fuzioneze sau sa cumpere un fond mic pentru a-si spori cota de piata

Data publicarii: 14-03-2008 | Afaceri

Omniasig Pensii Private vrea sa-si urce cota de piata la 2-3% in acest an, pentru a se apropia de primele cinci locuri din piata, dupa ce va fuziona cu o alta companie sau va cumpara portofoliul unui jucator mai mic din piata, a declarat directorul firmei, Cristina Nitescu.

Omniasig Pensii Private are o cota de piata de 1,52% si 63.264 de clienti dupa repartizarea aleatorie.

"In acest an dorim sa fuzionam sau sa cumparam un fond mai mic pentru a creste cota de piata a companiei la circa 2-3%, pentru a ne apropia de primele cinci locuri de pe piata", a mentionat Nitescu, care a adaugat ca in prezent se poarta discutii cu actionarii pentru a vedea care sunt oportunitatile in piata.

In cazul unei achizitii, Omniasig Pensii Private are in vedere mai ales pretul pentru un participant, pentru ca tranzactia sa fie una rentabila, si nu neglijeaza nici cota de piata.

Ea a adaugat ca principalul obiectiv al companiei este acela de a administra un volum de active cat mai mare, pentru ca randamentele sa fie cat mai bune. "Activitatea administratorului este sustenabila financiar cu cat volumul de active este mai important", a adaugat seful Omniasig Pensii Private.

Compania si-a majorat capitalul social cu 2,5 milioane euro in februarie, pana la circa 8 milioane euro, pentru sustinerea activitatatii companiei.

Omniasig Pensii Private, care administreaza fondul Omniforte, este primul administrator de pe pilonul II care a anuntat oficial ca este dispus sa fuzioneze sau sa cumpere un alt fond mai mic.

Potrivit unor surse din piata, cel putin trei fonduri de pe pilonul II care au strans putini participanti sunt in negocieri de vanzare a portofoliului de clienti.

Dupa procesul de redistribuire a celor 332.706 de salariati care nu au optat in cele patru luni ale campaniei de aderare pentru niciun fond, la fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) vor contribui 4,15 milioane de participanti.

Omniasig Pensii Private are ca actionar majoritar TBI Holding, care detine 90% din capital, iar restul de 10% este detinut de catre Omniasig.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: