In Romania curierii se misca pentru 500.000 de euro pe zi

Data publicarii: 14-03-2008 | Afaceri

Piata curieratului a rulat anul trecut afaceri de 180 milioane de euro, iar in anul 2008 piata ar putea urca la 230-250 milioane de euro, noteaza Romania Libera. Multinationalele de calibrul DHL, TNT si UPS au smuls jumatate din piata romaneasca de curierat.

Felicitarea de ziua femeii, factura de telefonie mobila, nota de plata de la avocati, revistele de moda sau cartile comandate prin internet, aduse la destinatie prin curieri, au coagulat anul trecut afaceri de 180 milioane de euro. Zilnic in Romania se cheltuiesc 500.000 de euro pentru a trimite prin curier documente, ziare sau marfuri. Dezvoltarea comertului modern, si extinderea cumparaturilor pe internet au impulsionat cresterea pietei romanesti de curierat.

"Piata de curierat va creste cam in acelasi ritm ca si in anii precedenti, cu 30%, iar piata livrarilor cargo va creste cu 40%. Anul trecut cifra de afaceri totala a pietei s-a situat undeva la 180 milioane de euro. Motorul de crestere este reprezentat de extinderea continua a hipermarketurilor, zona de business care traieste in aflux continuu, cu livrari si plecari zilnice", a spus Sorin Sofian, directorul general al TCE Logistica, companie de curierat controlata de omul de afaceri Radu Octavian. Acesta a declarat ca TCE a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 11 milioane de euro, din care 40% a fost realizata din activitati de curierat si 60% din livrari cargo. Potrivit estimarilor companiei TCE, piata de profil va creste cu 30% in anul 2008, depasind 230 milioane de euro.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: