Nivelul fuziunilor si achiziilor pe plan global a depasit o mie de miliarde dolari

Data publicarii: 18-04-2008 | International

Nivelul fuziunilor si achizitiilor globale a depasit joi nivelul de o mie de miliarde dolari, marcand o scadere de 27% fata de perioada similara din 2007, conform unui studiu efectuat de grupul de cercetare Dealogic, informeaza Reuters.

Activitatile de acest tip in 2008 au fost umbrite de temerile legate de starea economiei americane, care ar putea intra in recesiune, de problemele pietelor de credit si de slabiciunea pietelor bursiere.

A fost nevoie de 107 zile pentru ca volumul acestor operatiuni sa atinga nivelul de o mie de miliarde dolari in 2008, fata de doar 85 de zile in 2007 si 93 de zile in 2006.

Pe fondul lipsei posibilitatii de a obtine credite, valoarea tranzactiilor efectuate de catre fonduri private de investitii si alti sponsori financiari a scazut cu 65% fata de perioada similara din 2007, afirma Dealogic.

In ciuda scaderii volumelor generale, numarul operatiunilor s-a cifrat la 11.286 - cel mai mare nivel inregistrat in vreodata.

Industria produselor de larg consum a reprezentat cel mai atractiv sector pentru astfel de tranzactii, urmand apoi sectoarele financiare si tehnologice, scrie Dealogic.

In Statele Unite ale Americii, nivelul total al volumelor a scazut cu 28%, la 525,1 miliarde dolari, in timp ce tranzactiile sustinute de sponsori financiar s-au redus cu 85%.

Valoarea achizitiilor sau fuziunilor efectuate de corporatii a scazut cu 17% pe plan global, insa a crescut cu 2% in SUA, afirma Dealogic.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: