Romanii au cumparat online produse de 3,8 mil euro in perioada premergatoare sarbatorilor de Paste
Data publicarii: 01-05-2008 | AfaceriVanzarile de produse si servicii online inregistrate in perioada premergatoare sarbatorilor de Paste au atins valoare de 3,8 milioane euro, in crestere cu 50% fata de aceasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al Gecad Group.
Media lunara a unei tranzactii online a crescut, de asemenea, de la 87 euro, in primul trimestru din 2008, la 98 euro, in luna aprilie. Principalele produse si servicii comercializate in aceasta perioada au fost cele din industria telecom, produse IT&C, carti, jucarii si bilete la spectacole. Pachetele turistice si biletele de avion au avut, de asemenea, o pondere importanta, acestea fiind insa achizitionate in lunile anterioare pentru perioada ce include Pastele si 1 mai.
"Produsele si serviciile din turism, telecom si IT aduc cea mai mare parte a veniturilor in general, indiferent de momentul anului. Pana in acest moment, au prins cel mai bine la utilizatorul roman de internet. Spre deosebire de anul trecut insa, de data aceasta cumparaturile online de Paste au inclus si alte tipuri de produse, respectiv carti si jucarii, produse pretabile pentru cadouri", a declarat directorul general al Gecad ePayment, Carmen Sebe.
Potrivit statisticilor din sistemul ePayment, cele mai multe cumparaturi s-au efectuat in perioada 15-17 aprilie si 21-25 aprilie, cand numarul mediu de tranzactii zilnice a ajuns la 1.700, depasind uneori si 2.000 de comenzi, spre deosebire de luna martie cand numarul mediu de comenzi zilnice a fost de 1.100-1.200.
Reprezentantii Gecad estimeaza pentru urmatoarea perioada cresterea vanzarilor de pachete turistice si bilete la spectacole, avand in vedere ca va incepe sezonul de vara si o serie lunga de concerte.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza