AG2R Fond de Pensii este al patrulea jucator ce se retrage de pe piata pensiilor private obligatorii

Data publicarii: 13-05-2008 | Afaceri

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a inceput procedura de retragere a autorizatiei de administrare a AG2R Fond de Pensii, in urma cererii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii, informeaza un comunicat al CSSPP.

AG2R Fond de Pensii, administratorul fondului de pensii Alfa, este al patrulea administrator de pensii private care a decis sa se retraga de pe piata, inainte de inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor.

Ag2R nu are in administrare active si a atras doar 1.127 de participanti dupa campania de aderare de patru luni si dupa repartizarea aleatorie, potrivit comunicatului CSSPP.
 
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va repartiza, in mod egal, participantii de la AG2R Fond de Pensii la celelalte 14 fonduri de pensii administrate privat ramase in piata. 

"Ulterior repartizarii efectuate de catre CSSPP, participantii se pot transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii", precizeaza comunicatul.

Trei alte firme de administrare de pe pilonul II - Marfin, Zepter, MKB Romexterra - au ales, pana in prezent, sa se retraga de pe piata, inainte de inceperea colectarii contributiei participantilor. Cele patru fonduri au avut in total 4.854 de participanti, care reprezinta 0,1% din numarul persoanelor care au aderat pe pilonul II. 

La inceputul campaniei de aderare, 18 administratori intrasera pe piata pensiilor private obligatorii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: