ING a afisat un profit in scadere pentru primul trimestru din 2008, pe fondul crizei globale
Data publicarii: 14-05-2008 | InternationalGrupul olandez de servicii financiare ING Groep NV a afisat miercuri un profit net in scadere cu 19% pentru primul trimestru din 2008, afectat de turbulentele pietelor financiare si de slabiciunea dolarului in primele trei luni ale anului, conform unui comunicat emis de companie.
Profitul net obtinut in primul trimestru al anului curent s-a ridicat la 1,54 miliarde euro, fata de nivelul de 1,89 miliarde euro inregistrat in perioada similara din 2007.
ING a precizat ca a luat un calcul un cost de 2,3 miliarde euro, ce a afectat capitalul actionarilor, legat de investitiile bancii in obligatiuni sustinute de credite ipotecare acordate creditorilor cu grad mai ridicat de risc si in credite acordate unor persoane cu calificativ de risc mai redus.
Profitul din asigurari a scazut cu 31%, la 722 milioane euro, afectat de scaderea investitiilor in afaceri imobiliare si fonduri private de investitii. Profitul obtinut de divizia bancara a crescut la 1,4 miliarde euro, fata de nivelul de 1,38 miliarde euro inregistrat in perioada similara din 2007.
ING a precizat in comunicat ca impactul crizei globale a creditelor a fost limitat asupra balantei contabile a bancii in primul trimestru al anului curent.
La sfarsitul lunii martie 2008, valoarea activelor administrate de ING se ridica la 620,8 miliarde euro
In Europa Centrala si de Est, performanta ING a fost sustinuta de catre rezultatele fondului de pensii private obligatorii din Romania, care a contribuit cu 27 milioane euro la vanzari si cu 47 milioane euro la valoarea noilor afaceri in primul trimestru din 2008.
"Situatia de pe pietele financiare in primul trimestru din 2008 a dus la scaderea castigurilor, in ciuda cresterii comerciale considerabile inregistrate de grup", a declarat presedintele ING, Michel Tilmant. "Scaderile inregistrate de piete au redus venitul din investitii si asigurari, mai ales daca comparam cu primul trimestru din 2007".
"Cresterea comerciala a fost mentinuta in cursul intregului trimestru, in ciuda turbulentelor de pe piete si a presiunilor competitive. Grupul a generat influxuri nete de capital de 34 miliarde euro in cursul trimestrului, nivelul total al depozitelor clientilor ridicandu-se la 1,456 mii de miliarde euro la sfarsitul lunii martie. Majorarea volumelor si imbunatatirea marjelor de dobanzi a sustinut performanta divizei bancare, in crestere cu 17,2%. Vanzarile de asigurari de viata si produse de investitii s-au mentinut robuste in ciuda volatilitatii de pe pietele bursiere. Vanzarile de asigurari de viata noi au crescut cu 23,1%, iar valoarea noilor afaceri a crescut cu 320 milioane euro", a adaugat Tilmant.
"Dupa cum am vazut in primul trimestru, castigurile si capitalul actionarilor sunt afectate de catre evolutia valorilor mobiliare cu venit fix si a pietelor imobiliare. Chiar daca am observat o anumita imbunatatire a pietelor de capital de la sfarsitul primului trimestru, venitul din investitii si valoarea activelor vor fi in continuare sub presiune. Insa, avand in vedere varietatea clientilor si a produselor noastre, taria bazei de capital si pozitia puternica de lichiditate, ramanem increzatori ca ING este bine pozitionata pentru a ajuta clientii nostri sa isi administreze viitorul financiar si sa genereze profituri stabile si pe termen lung pentru actionari", a incheiat oficialul ING.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI