UniCredit si Universitatea din Bologna lanseaza primul MBA de Retail bancar

Data publicarii: 16-05-2008 | Educatie

UniCredit Group impreuna cu Alma Graduate School a Universitatii din Bologna au lansat un program international de Master of Business Administration (MBA) cu scopul de a forma talente in sectorul bancar de retail, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.  

Cele doua grupuri din zona bancara si de training au un obiectiv precis prin acest MBA, acela de a instrui lideri in retail din sectoarele bancar si financiar. Se urmareste crearea unui itinerariu disciplinar care sa promoveze in primul rand un model de conducere bazata pe valori si pe capacitatea de motivare si implicare a celorlalti in atingerea obiectivelor, se precizeaza in comunicat. "Managerii pot reprezenta succesul unui companii daca au metodologia necesara si aptitudini perfecte de lideri", a declarat Roberto Nicastro, Vicepresedinte al Grupului UniCredit si coordonatorul Diviziei de retail a UniCredit Group. 

Programul este deschis tinerilor din intreaga lume care doresc sa aiba o cariera de succes in retail, in lumea bancara sau financiara. Candidatii ideali ar trebui sa aiba varsta cuprinsa intre 25 si 32 ani, sa fie absolventi ai unei institutii de invatamant superior, sa fi lucrat intr-o companie o perioada de minimum 3 si maximum 5 ani (nu neaparat in retail) si sa cunoasca excelent limba engleza. 

Programul de MBA va incepe in octombrie 2008, va dura 12 luni, se va desfasura in limba engleza si va acoperi domenii din finante si economie, management general, management in retail si servicii, identitate organizationala, strategie corporatista si dezvoltare durabila.

In ceea ce priveste taxa de 25.000 euro, Grupul UniCredit ofera cinci burse care vor acoperi intregul cost al cursului, cinci burse in valoare de 20.000 euro si 10 burse in valoare de 15.000 euro. Pentru a participa la program, candidatii vor putea obtine imprumuturi de pana la 35.000 euro.

Mai multe informatii se pot obtine de la Departamentul comunicare ECE.

Persoane de contact: Christina Bischof, Silvana Lins

Tel.: +43 (0) 50505 57126 Tel. : +43 (0) 50505 56036

E-mail: christina.bischof@unicreditgroup.at ; E-mail: silvana.lins@unicreditgroup.at

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: