Altex estimeaza triplarea vanzarilor de aparate de aer conditionat in 2008

Data publicarii: 19-05-2008 | Afaceri

Retailerul de electronice, electrocasnice si IT & C, Altex, estimeaza anul acesta triplarea vanzarilor de aparate de aer conditionat, pana la aproximativ 65.000 de unitati, datorita temperaturilor ridicate anuntate pentru acest sezon, potrivit unui comunicat al companiei.

Anul trecut, Altex a vandut peste 21.000 de aparate de aer conditionat. Compania comercializeaza peste 40 de modele de aparate de aer conditionat de la diferite marci precum LG, Samsung, Electrolux, Panasonic, Unionaire, Heller, Americool, Luxor, DeLonghi, Toshiba, Carrier.

Altex Romania opereaza in prezent o suprafata comerciala totala de aproximativ 90.000 metri patrati, divizata intre 73 de magazine Altex si 15 magazine Media Galaxy. Altex Romania este actionar majoritar in urmatoarele companii: Complet Electro Serv - compania producatoare de echipamente IT, Altex Distribution - compania de logistica si distributie, Cometex SA - compania de real-estate. Din grupul Altex mai face parte si compania de credite de consum Credex, unde 30% din actiuni sunt detinute de Raiffeisen Bank.

Pentru anul 2008, compania vizeaza cresterea suprafetei comerciale cu aproximativ 50.000 metri patrati, planurile de dezvoltare incluzand un buget de investitii de 25 milioane euro, in crestere cu peste 25% fata de investitiile inregistrate in 2007.

Grupul Altex a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 317 milioane euro, in crestere cu 50% fata de 2006 si estimeaza pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de peste 430 milioane euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: