Carrefour va deschide doua hipermarketuri la Baia Mare si Satu Mare, anul viitor

Data publicarii: 21-05-2008 | Afaceri

Carrefour Romania va deschide doua hipermarketuri la Baia Mare si Satu Mare, in cadrul unor proiecte dezvoltate de RED Management Capital, ce au necesitat investitii totale de 150 milioane euro, potrivit unui comunicat.

RED a semnat doua noi contracte de inchiriere cu retailerul Carrefour pentru proiectele Radius Shopping Business & Arts din Baia Mare si Centrul Comercial Armonia din Satu Mare.

Carrefour a inchiriat o suprafata totala de 13.100 metri patrati la fiecare dintre cele doua noi locatii, ambele centre comerciale aflandu-se in stadiul final de realizare a proiectelor de design si arhitectura.

Radius Shopping Business & Arts din Baia Mare este un complex mixt cu o suprafata totala construita de 142.000 metri patrati care cuprinde, pe langa galeria comerciala de 40.000 metri patrati, si un spatiu de birouri de 18.000 metri patrati, un hotel de 7.000 metri patrati si un centru de arta de 2.000 metri patrati. Proiectul va fi terminat in decembrie 2009.

Proiectul Armonia Satu Mare se va deschide in septembrie 2009 si va avea 20.000 metri patrati destinati unei galerii comerciale dintr-o suprafata totala construita de 50.000 metri patrati, fiind cel de-al treilea centru comercial dezvoltat de RED sub numele Armonia, dupa cele de la Arad si Braila.

RED Mangement Capital face parte din grupul de investitii si dezvoltari imobiliare RED, prezent pe piata romaneasca din anul 2005. In Romania, compania dezvolta centre comerciale, scheme mixed-use in Baia Mare si Constanta, proiecte rezidentiale in Bucuresti, Iasi si Baia Mare, precum si centre comerciale de dimensiuni mici in peste 20 de orase secundare din tara.

In Romania, Carrefour este prezent printr-o retea de 12 hipermarketuri si 21 de supermarketuri, preluate in 2007 de la compania Artima. In plus, retailerul este activ si pe piata romaneasca a serviciilor turistice prin agentiile Carrefour Voiaj. Carrefour Romania si-a indeplinit previziunile pentru 2007, raportand afaceri in crestere cu 42,2%, la 866 milioane euro, fata de anul precedent cand acumulase 609 milioane euro. Pentru anul in curs compania vizeaza afaceri de peste un miliard euro, doar pe segmentul de hipermarketuri.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: