Peste 1.000 de elevi si studenti vor lua lectii de la directorii companiilor multinationale

Data publicarii: 27-05-2008 | Educatie

Peste 1.000 de elevi si studenti din toata tara vor primi lectii de antreprenoriat, marketing si PR de la directorii executivi ai unora dintre cele mai mari companii multinationale de pe piata romaneasca, in cadrul proiectului Business Ties Education.

Directorii companiilor de top din sistemul bancar, telecomunicatii, energie, IT sau public relations vor lua locul profesorilor si le vor dezvalui liceenilor si studentilor secretele meseriei pe care practica.

Proiectul Business Ties Education a demarat, luni, in prima zi a evenimentului JA Week (Junior Achievement Week), care urmareste sa promoveze, timp de o saptamana, parteneriatele intre sectorul privat si institutiile de invatamant, educatia business, antreprenoriatul, precum si informatii actuale si practice din domeniile cele mai cautate, in prezent, pe piata fortei de munca din Romania si din lume.

"Este arhicunoscut faptul ca exista un puternic decalaj intre nevoia de educatie economica si ceea ce tinerii invata in scoala si chiar la facultate. Multi tineri nu stiu cum sa economiseasca si sa investeasca, cum sa gestioneze cartile de credit, nu stiu diferenta intre inflatie si criza economica, nu inteleg cum deciziile economice ale guvernului le afecteaza viata de zi cu zi si deciziile pe termen lung. Programul acestei saptamani educationale urmareste sa ajute la eficientizarea educatiei unei generatii de oameni care vor putea face fata unei economii ce se globalizeaza si evoueaza incredibil de repede", a declarat Calin Dorin, unul dintre coordonatorii programului initiat de organizatia nonguvernamentala Junior Achievement.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: