Vienna Insurance Group isi vinde subsidiara romaneasca Unita grupului austriac Uniqa

Data publicarii: 29-05-2008 | Afaceri

Vienna Insurance Group a ajuns la un acord cu Uniqa Austria Group, in ceea ce priveste preluarea integrala a agiguratorului romanesc Unita de catre Uniqa, afacere ce ar urma sa fie incheiata in al treilea trimestru al acestui an, arata un comunicat emis de Vienna Insurance Group.

Tranzactia va trebui sa fie aprobata de autoritatile de supraveghere, si in special de autoritatea europeana antitrust.

"Am anuntat cu ceva timp in urma vanzarea diviziei Unita, din cadrul grupului, si am contractat banca JPMorgan pentru a organiza licitatia. Pe baza ofertelor primite, am decis sa intram in negocieri cu Uniqa", a declarat directorul executiv al Vienna Insurance Group, Gunter Geyer.

Vienna Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, avand sediul in Viena. In afara Austriei, grupul activeaza, prin intermediul subsidiarelor si companiilor de asigurari, in Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Grecia, Croatie, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ucraina, Ungaria si Belarus. Grupul detine, de asemenea, subsidiare in Italia si Slovenia. 

Vienna Insurance Group controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-o detinere de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.

De asemenea, in urma unei intelegeri cu conationalii de la Erste Bank, Vienna Insurance Group a preluat, la sfarsitul lunii martie, afacerile de asigurari ale bancii austriece, inclusiv cele de pe piata romaneasca. Astfel, VIG a preluat participatiile majoritare in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari de la Banca Comerciala Romana (BCR), subsidiara romaneasca a Erste Bank.

In 2007, companiile romanesti ale Vienna Insurance Group au inregistrat o crestere a volumului de prime cu 74,5%, iar in primul trimestru din 2008, evolutia a continuat.

Companiile din cadrul grupului, incluzand pentru prima data Asirom, au inregistrat prime brute subscrise de 200 milioane euro in primul trimestru, in crestere cu aproape 90% fata de acelasi interval din 2007. Profitul inainte de impozitare avansat, in aceeasi perioada, cu peste 100%, se mai arata in comunicatul VIG.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: