Commerzbank si Dresdner se afla intr-un stadiu avansat al discutiilor de fuziune
Data publicarii: 14-06-2008 | InternationalCommerzbank si Dresdner se afla in discutii avansate legate de o eventuala fuziune, ce ar uni doua dintre cele mai mari banci din Germania, a declarat vineri o sursa din cadrul consiliului de supraveghere Commerzbank, citata de Reuters.
Germania a fost timp de saptamani tinta mai multor speculatii pe marginea unor posibile fuziuni, mai multe banci cautand o oferta sau un partener de fuziune.
Allianz, compania-mama a bancii Dresdner, vrea sa o vanda concurentei Commerzbank. Intre timp, a fost pus in vanzare si cel mai mare creditor de retail din Germania, Deutsche Postbank. Citigroup cauta de asemenea un cumparator pentru afacerea germana de retail.
"Este un semn ce arata cat de hotarati suntem, insa trebuie sa ne amintim ca, in acest moment, opt din zece afaceri esueaza", a declarat sursa pentru Reuters.
"A doua faza a negocierilor de fuziune necesita o atentie deosebita. Apoi vine negocierea contractului si in final semnarea".
Un acord intre Commerzbank si Dresdner ar duce la cea mai mare fuziune din Germania, de la preluarea bancii HVB de catre UniCredit, in urma cu trei ani.
Ar rezolva, de asemenea, conflictul de lunga durata dintre Allianz si investitorii ce acuza grupul ca incearca fara succes sa imbine serviciile bancare cu asigurarile.
Acordul ar avantaja Commerzbank, ce a inregistrat o evolutie anevoioasa si detine doar o mica parte din cota de piata din Germania, unde sectorul bancar este supraincarcat.
Impreuna, ar avea sanse mai mari sa faca fata celor mai mari competitori, comunitatea bancilor de investitii non-profit.
In ciuda faptului ca este cel de-al doilea creditor din Germania, Commerzbank ramane o banca de dimensiuni mici comparativ cu concurentele internationale, avand o valoare de piata de 13 miliarde euro.
Exista insa si o sere de obstacole in calea unui acord, printre care si banca de investitii Dresdner, aflata intr-un impas financiar, pe care Allianz vrea sa o vanda odata cu atractiva banca de retail, si care este extimata la 8 miliarde euro.
O sursa avizata a declarat ca asiguratorul exclude vanzarea separata a bancii de investitii, care a inregistrat mari deprecieri ale activelor pe fondul crizei creditelor la nivel mondial.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul