AIG Fond de Pensii se va gandi la plasamente in fonduri de private equity doar dupa doi ani
Data publicarii: 23-06-2008 | AfaceriAIG Fond de Pensii considera ca investitiile in fonduri inchise de investitii (private equity) sunt prea riscante pentru un fond de pensii care nu are o maturitate mai mare de doi ani, iar in perioada imediat urmatoare va investi 60% din active in titluri de stat, a spus seful companiei.
"Pentru prima perioada de timp (1-2 ani) sumele administrate nu vor fi investite in astfel de instrumente, urmand ca, dupa o maturizare a pietei, sa se ia in calcul astfel de oportunitati", a declarat directorul general al companiei, Mihai Coca Cozma.
El a precizat ca va plasa 60% din active in titluri de stat, conform prospectului, dupa ce participa la licitatia organizata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si va face achizitii pe piata secundara.
Cozma sustine ca administratorii aveau nevoie de derogarea investitionala oferita de arbitrul pensiilor, potrivit careia administratorii pot plasa timp de sase luni mai mult de 20% din active in conturi bancare, astfel incat acestia pot acumula lichiditatea necesara diversificarii portofoliului.
"Conform prospectului, fondul poate investi pe piata de capital un procent de 30% din activele administrate", a mai spus Cozma care a adaugat ca "in mod sigur, pe termen lung piata de capital va aduce cele mai mari beneficii".
Seful AIG Fond de Pensii a mai spus ca, din 20 mai, compania "a inceput constructia portofoliului, avand ca tinta elementele din prospect".
"Odata cu intrarea urmatoarelor transe de bani, fondul se va orienta si catre instrumente cu venit fix, cum sunt obligatiunile", afirma Cozma.
El a mai spus ca AIG Fond de Pensii urmareste sa atinga portofoliul-tinta, iar diversificarea acestuia pe pietele internationale va veni in mod natural, odata cu cresterea activelor.
AIG este al saselea jucator de pe segmentul pensiilor private obligatorii, cu o cota de piata de 6,28%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice