Fondul de pensii facultative BCR Prudent ar putea fi preluat de BCR Fond de Pensii

Data publicarii: 05-08-2008 | Afaceri

Actionarii BCR Asigurari de Viata, cedata de Erste Bank catre VIG, vor discuta in 25 august oferta de preluare a fondului de pensii facultative BCR Prudent de catre BCR Fond de Pensii, care detine un fond pe piata pensiilor obligatorii (pilon II), potrivit convocatorului publicat de companie.

Arbitrul pensiilor private a reglementat, in iunie, procedura prin care administratorul unui fond de pensii obligatorii poate prelua mai multe fonduri de pensii facultative (pilonul III), dar numai cu acordul majoritatii participantilor fondului care urmeaza sa fie preluat.

In urma unei intelegeri cu conationalii de la Erste Bank, Vienna Insurance Group a preluat, la sfarsitul lunii martie, afacerile de asigurari ale bancii austriece, inclusiv cele de pe piata romaneasca.

Astfel, VIG a preluat participatiile majoritare in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari de la Banca Comerciala Romana (BCR), subsidiara romaneasca a Erste Bank.

Daca actionarii vor aproba propunerea, fondul de pensii facultative (pilon III) BCR Prudent, administrat de BCR Asigurari de Viata, ar putea fi preluat de BCR Administrare Fond de Pensii, companie detinuta in proportie de 99,99% de BCR.

Conform actului normativ, participantii care nu sunt de acord cu preluarea se pot transfera fara penalitati la un alt fond de pensii facultative.

Astfel, in termen de 30 de zile calendaristice de la data informarii, participantii care nu sunt de acord cu oferta de preluare pot solicita transferul la un alt fond de pensii facultative, fara penalitati de transfer.

BCR Prudent este lider al pietei pensiilor facultative dupa activul net. La finalul lunii iunie, fondul avea un activ net de 13,23 milioane lei si 24.712 de clienti.

BCR Administrare Fond de Pensii este al optulea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii, cu 126.383 de participanti.

NewsIn