Ardaf si-a sporit afacerile de aproape trei ori in primul semestru, pana la 218 milioane lei
Data publicarii: 05-08-2008 | AfaceriCompania de asigurari Ardaf, controlata de PPF Investments, si-a sporit in primul semestru primele brute subscrise cu 170%, la 218 milioane lei (59,4 milioane euro), pe fondul avansului puternic pe segmentul de asigurari auto si de proprietati, a spus un oficial al firmei.
In primele sase luni din 2007, compania inregistrase prime brute subscrise de 80,94 milioane lei.
Despagubirile platite de Ardaf in prima jumatate a acestui an s-au diminuat cu 15,54%, pana la 65,94 milioane lei, de la 76,19 milioane lei, cat platise in primele sase luni din 2007.
"In anul 2007, dupa schimbarea de actionariat si management, au fost platite despagubiri care nu fusesera achitate la timp in perioadele anterioare acestor schimbari, din cauza situatiei financiare a societatii", a mentionat directorul general adjunct al Ardaf, Adina Bacioiu.
Totodata, primele brute subscrise de Ardaf din asigurari generale pe primul semestru din acest an au depasit cu 38,13% pe cele inregistrate de societate in intreg anul 2007, de 157,34 milioane lei.
Asigurarile generale si-au marit in primul semestru ponderea in structura portofoliului companiei, la 99,69% (217,34 milioane lei), in detrimentul asigurarilor de viata, care au generat doar 0,31% din afaceri (671.711 lei), fata de 2,37% in prima jumatate a anului trecut.
"Aceasta evolutie a fost determinata de redobandirea credibilitatii pe piata, ca urmare a platii la timp a daunelor, recastigarea increderii clientilor, brokerilor si agentilor de asigurare", a mai spus Bacioiu.
Clasa de asigurari de daune la proprietati a inregistrat cea mai rapida crestere, cu 289,47% in prima jumatate a anului, urmata de cea de asigurari de raspundere civila a autovehiculelor, care a avansat cu 270,77%.
O evolutie importanta a avut-o si clasa de asigurari de raspundere civila generala, care a crescut cu 171,33% in primul semestru, in special asigurarile de raspundere civila profesionala.
De asemenea, cresterea afisata pe clasa de asigurari de mijloace de transport terestru, altele decat cele feroviare, a fost de 102,99%, iar clasa de asigurari de incendiu si calamitati naturale a urcat cu 78,3%.
In structura portofoliului, segmentele cu cele mai mari ponderi sunt asigurarile de raspundere civila pentru autovehicule (71,20%) si asigurarile de mijloace de transport terestru - altele decat feroviare (20,53%). Urmeaza asigurarile de incendiu si calamitati naturale, asigurari de daune la proprietati (5,52%) si asigurarile de raspundere civila generala (2,75%).
Compania are un capital social de 72 milioane lei.
Ardaf, companie infiintata in 1992, cu sediul central in Cluj-Napoca, urmeaza a fi preluata de Generali PPF Holding, care a anuntat la sfarsitul lui iunie ca va cumpara la pachet societatile Ardaf si RAI, printr-un acord incheiat cu fondul de investitii PPF Investments, tranzactie in urma careia urma sa controleze 72,7% din Ardaf si 99,9% din RAI.
Valoarea tranzactiei este estimata la 80 milioane euro, potrivit unor surse din piata.
PPF Investments, fond de investitii cu capitaluri cehesti cu sediul in Insulele Jersey (teritoriu britanic din Canalul Manecii), a preluat in urma cu doi ani cei doi asiguratori - Ardaf si RAI (Roumanie Assurance International) pentru 40 milioane euro.
PPF Investments controleaza Ardaf prin intermediul Sabile Limited, care detine 72,75% din capitalul social, alt actionar important fiind Raiffeisen Zentralbank Austria, cu o participatie de 5,70% din actiunile asiguratorului.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial