Anglia da India pe Europa de Est in outsourcing-ul tehnologic

Data publicarii: 12-08-2008 | International

Cresterea costurilor pentru companiile din Marea Britanie care isi externalizeaza serviciile tennologice catre firme din India, le-ar putea determina sa priveasca cu o mai mare atentie spre Europa de Est, potrivit unui raport al Pierre Audoin Consultants (PAC).

Romania si alte tari est-europene sunt ignorate de companiile britanice, dar mana de lucru ieftina le-ar putea face o alegere foarte profitabila.

Un alt raport, Offshore Romania, arata ca nu doar costurile de utilizare si promovare ale serviciilor IT din Romania sunt mult mai ieftine decat in India, ci si calitatea si pregatirea fortei de munca sunt superioare. In plus, sunt mai apropiate cultural de Europa Vestica si pot intelege mai bine nevoile specifice ale unei companii occidentale.

Corporatiile din SUA au inceput sa ia in considerare de cativa ani Europa de Est ca directie a outsourcing-ului.

Hector Ruiz, executive al Advanced Micro Devices (AMD), spunea anul acesta ca e foarte atent la Europa de Est, recrutand deja ingineri in Ungaria, Polonia, Republica Ceha si Rusia. Sunnyvale, o companie care produce cipuri, a dechis recent o fabrica in Dresda, fosta parte a Germaniei de Est.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: