Topul celor mai puternice femei din lume

Data publicarii: 28-08-2008 | International

Revista Forbes realizeaza in fiecare an un top al celor mai puternice femei din lume. "Puterea" este definita ca un compozit intre profilul public (calculat pe baza aparitiilor in presa) si cresterile financiare. Componenta economica ia in considerare job-ul actual, realizarile din trecut dar si sumele de bani controlate. Un director executiv de exemplu "controleaza" veniturile unei companii. Un sef de stat in schimb are sub control intreg Produsul Intern Brut, conform schemei pusa la punct de analistii Forbes. 

In total, cele 100 de femei incluse in top controleaza nu mai putin de 26 trilioane dolari. Privite ca grup, femeile continua insa sa aiba o pozitie marginala in economie. Doar 3% din marile corporatii americane au lideri femei.

Primul loc este ocupat de Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Tara pe care o conduce are un Produs Intern Brut de 3,3 trilioane dolari, fiind cea mai puternica economie din UE. Europenii o considera cel mai influent politician.

Locul 2 este ocupat de Sheila C. Bair directorul Depozitului Federal de Asigurari al SUA. Ea conduce una dintre institutiile cheie in managementul actualei crize a creditelor.

Pozitia 3 este adjudecata de Indra K. Nooyi, directorul Pepsi Co. Ultimele rezultate financiare arata venituri de 39 miliarde dolari pentru gigantul american care isi disputa cu Coca Cola suprematia pe piata bauturilor racoritoare.

Angela Braly, directorul companiei de asigurari WellPoint se afla pe locul 4. Firma pe care o conduce are peste 35 milioane de clienti.

Cynthia Carroll, directorul gigantului minier Anglo American se afla pe locul 5. Ea este urmata de Irene B. Rosenfeld, directorul Kraft Foods, Condoleezza Rice, secretar de stat al SUA, Ho Ching, direcotr executiv al Temasek Holdings Singapore, Anne Lauvergeon, director executiv Areva France si, pe 10, Anne Mulcahy, directorul Xerox Corp.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: