Aegon va plati 190 milioane euro pentru 50% din actiunile unui asigurator din Spania

Data publicarii: 31-08-2008 | Afaceri

Grupul Aegon, care detine jumatate din compania romaneasca BT Aegon de pe pilonul II, va plati 190 milioane euro pentru 50% din capitalul unei societati de asigurari de viata din Spania, Caixa Terrassa Vida, care activeaza si pe piata pensiilor private, a anuntat grupul.

"Suntem foarte multumiti de acest parteneriat, care este cheia de acces pe piata din Catalonia, una dintre cele mai bogate regiuni din Spania", a declarat directorul executiv al grupului Aegon, Alex Wynaendts.

Acordul de parteneriat dintre grupul Aegon si banca spaniola Caixa Terrassa, actualul proprietar al Caixa Terrassa Vida, este estimat sa se finalizeze in ultimul trimestru al acestui an, dupa ce va primi aprobarea autoritatilor de reglementare spaniole si europene.

Caixa Terrassa are aproximativ 500.000 de clienti si este una dintre cele mai mari banci de economii din Catalonia.

Anul trecut, divizia de asigurari de viata, pensii si asigurari de sanatate a bancii, Caixa Terrassa Vida, a afisat prime brute subscrise de aproximativ 215 milioane euro.

In urma acestui parteneriat, grupul Aegon va deveni al saselea asigurator de viata din Spania si va avea posibilitatea sa vanda, pentru prima data, asigurari de viata, pensii si sanatate prin reteaua de circa 300 de unitati a Caixa Terrassa.

Aegon distribuie deja asigurari si pensii in alte patru regiuni din Spania, prin sucursalele unor banci regionale de economii. Dupa incheierea acestui ultim parteneriat, Aegon va distribui produse si servicii prin 2.200 de sucursale bancare din Spania.

NewsIn