Britanicii de la Obelisk Finance vizeaza oportunitati de investitii in Cluj

Data publicarii: 31-08-2008 | Afaceri

Compania imobiliara clujeana RE/MAX Premier, membra a retelei RE/MAX, a fost desemnata de grupul britanic Obelisk International pentru identificarea de proiecte imobiliare, precum si a unor oportunitati de investitii sustenabile prin fondurile proprii puse la dispozitie de divizia Obelisk Finance.

"Piata imobiliara romaneasca are un potential foarte ridicat de crestere, deci nu este o surpriza faptul ca dorim sa investim aici", au declarat oficialii Obelisk International.

Obelisk International este patronat de Ducesa de Kent, membra a Familiei Regale Britanice, fiind un concern de firme care actioneaza in numele a zeci de mii de clienti privati, dornici sa isi investeasca resursele financiare in achizitia de proprietati pe piete emergente in vederea obtinerii unor randamente satisfacatoare. Randamentul previzionat de managerii Obelisk International la indrumarea partenerilor din RE/MAX Premier la finalul investitiei este de 242% la capitalul investit, luand in considerare o medie a cresterii pietei imobiliare de doar 10% pe an in urmatorii cinci ani.

Potrivit analistilor imobiliari de la RE/MAX, in prezent, pe piata imobiliara romaneasca cererea exista si oferta creste, dar tranzactiile imobiliare nu se mai fac in acelasi ritm ca in aceeasi perioada a anului trecut, cel putin nu la nivelul cumparatorilor finali din Romania. « Fenomenul care vine sa compenseze aceasta scadere este aparitia unor jucatori experimentati de pe piete mature, organizati sub forma unor asociatii de persoane fizice investitori. Primul pas este achizitia de proprietati in proiecte in faza incipienta, urmatorul este exploatarea prin inchiriere pana ce acestea ajung la maturitate (3-5 ani), totul terminandu-se odata cu revanzarea lor catre cumparatorul final din Romania », au declarat reprezentantii companiei clujene..

RE/MAX Romania face parte din reteaua imobiliara internationala RE/MAX, cu o valoare medie anuala a tranzactiilor de circa 4,5 milioane doari per agent imobiliar. RE/MAX International are peste 120.000 de agenti imobiliari in cele 7.000 de birouri RE/MAX aflate pe toate continentele, in 65 de tari. RE/MAX Romania si-a inceput activitatea la finele anului 2006, devenind in scurt timp cea mai extinsa retea imobiliara din Romania, cu 115 agenti in 25 de birouri active. RE/MAX Premier este biroul RE/MAX deschis in municipiul Cluj-Napoca.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: