Duma aproba masuri de criza in valoare de 86 miliarde dolari pentru sprijinirea bancilor
Data publicarii: 11-10-2008 | InternationalCamera inferioara a parlametului rusesc, Duma, a aprobat vineri doua pachete anti-criza, in valoare totala de 86 miliarde dolari, in cadrul celei de-a treia convocari, relateaza Reuters.
Pachetul include 50 miliarde dolari ce vor fi oferiti bancilor si companiilor pentru refinantarea creditelor externe si oferirea de imprumuturi de 950 miliarde ruble (36,31 miliarde dolari) principalelor banci rusesti.
Presedintele Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev, a anuntat marti ca statul va acorda credite suplimentare de 950 miliarde ruble pentru bancile rusesti, in vederea consolidarii fondurilor proprii.
Criza financiara va reduce numarul institutiilor de creditare din sectorul bancar rusesc si ar putea tempera cresterea produsului intern brut cu doua puncte procentuale, a declarat joi un bancher de la VTB, a doua banca din Rusia, intr-un interviu acordat cotidianului Kommersant, citat de Reuters.
"Nu vom putea iesi din criza la fel de rapid ca acum zece ani, pentru ca este o criza ce cuprinde coloana vertebrala a sistemului financiar international. Aceasta criza ar putea fi profunda si indelungata", a mai estimat Zadornov, care a fost ministru de finante in timpul crizei din 1998, din Rusia.
Sistemul bancar rusesc a pierdut accesul la finantare externa ieftina, dupa declansarea crizei creditelor. Astfel, chiar si banca de stat VTB-24, care are acces la finantarea de stat, a fost afectata.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice