Cele mai bune companii pentru lideri

Data publicarii: 09-02-2009 | HR/Cariere

In fiecare an, Hay Group, companie specializata in recrutare si training profesional, impreuna cu Chief Executive Magazine, identifica cele mai bune companii pentru lideri, pe baza raspunsurilor angajatilor, dar si a practicilor manageriale derulate in cursul anului.

Potrivit studiului, cea mai apreciata calitate a unui lider trebuie sa fie capacitatea de executie a sarcinilor date sau tintelor propuse. 83% din cele mai bune 20 de companii pentru lideri au nominalizat puterea de executie ca principala abilitate.

Liderii competenti creeaza un climat in care angajatii stiu exact ce se asteapta de la ei. Ca si in anii trecuti, rezultatele studiului din acest an arata ca oamenii apreciaza cel mai mult liderii cu stil democratic si in mai mica masura pe cei autoritari, coercitivi, afiliativi sau cei cu standarde foarte inalte de performanta. In perioade economice dificile, angajatii doresc o mai mare transparenta aspura directiei si tintelor stabilite, si vor ca liderii lor sa devina mai vizibili. 

Studiul Hay Group mai arata ca primele 20 de companii din top au facut din dezvoltarea leadership-ului o prioritate. 70% dintre aceste companii declara ca au strategii de identificare a indivizilor cu abilitati de lider. 

Conform Hay Group, cele mai bune companii pentru lideri sunt urmatoarele:

  1. 3M Company (15)*
  2. Procter & Gamble (2)
  3. General Electric (1)
  4. Coca-Cola (5)
  5. HSBC Holdings (14)
  6. ABB
  7. Southwest Airlines
  8. IBM
  9. Hewlett-Packard (10)
  10. PepsiCo (7)
  11. Nokia
  12. Accenture Ltd.
  13. FedEx
  14. Infosys Technologies Ltd.
  15. McDonald's Corporation (18)
  16. Caterpillar
  17. American Express
  18. Cisco Systems
  19. Oracle
  20. Intel Corporation

* in paranteza este locul ocupat cu un an in urma

George Trifu