CSSPP a aprobat prima etapa a fuziunii dintre fondurile de pensii private Omniforte si BCR

Data publicarii: 05-03-2009 | Afaceri

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a anuntat miercuri ca a decis autorizarea prealabila a fuziunii Fondului de Pensii administrat privat Omniforte (fond absorbit) cu BCR Fond de Pensii administrat privat (fond absorbant), in urma initiativei reprezentantilor acestora.

Procesul de autorizare a fuziunii celor doua fonduri de pe piata pensiilor private obligatorii (Pilonul II) cuprinde doua etape, prealabila si definitiva.

Autorizarea definitiva a fuziunii va putea fi decisa numai dupa o consultare a participantilor cu privire la noile conditii ale fondului absorbant.

In 17 decembrie, directorul general al CSSPP, Cristian Rosu, declarase ca institutia asteapta in perioada imediat urmatoare documentele necesare fuziunii intre fondurile gestionate de BCR Fond de Pensii si Omniasig Pensii, conform normei 14/2008 privind protectia participantilor in cazul fuziunii fondurilor de pensii private.

Administratorii fondurilor care fuzioneaza trebuie sa faca public anuntul de fuziune a celor doua fonduri de pensii administrate privat prin publicarea acestuia in cel putin doua cotidiane de circulatie nationala si pe paginile de internet ale celor doi administratori.

Administratorul fondului absorbit va trimite participantilor, in scris, cu confirmare de primire, noile conditii ale prospectului fondului absorbant si ii va informa asupra posibilitatii de transfer fara penalitati. Astfel, in termen de 90 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea, participantii care nu sunt de acord cu noile conditii ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati de transfer la un alt fond de pensii administrat privat.

Incepand cu data comunicarii deciziei de autorizare prealabila a fuziunii fondurilor de pensii, administratorului ii este interzisa incheierea de noi acte individuale de aderare la fondul de pensii absorbit.

NewsIn