Austria a cedat presiunilor UE si a renuntat la secretul bancar

Data publicarii: 14-03-2009 | International

Austria, pe fondul presiunilor exercitate de Uniunea Europeana, a acceptat vineri sa renunte la secretul bancar, urmand deciziile luate de Elvetia si Luxemburg, si sa se supuna normelor OECD, a anuntat ministrul de finante, Josef Proll, citat de AFP.

"Austria va accepta sa furnizeze informatii bancare pe baza unor suspiciuni justificate", a declarat Josef Proll in urma unei reuniuni a OECD.

Asemeni Elvetiei, Austria a precizat ca "nu va exista o modificare a legislatiei" cu privire la secretul bancar si ca "nu poate fi vorba de un acces direct sau sistematic la datele" solicitate de anumite state, a mai precizat ministrul.

In afara acestor precizari, Austria se va conforma fara rezerve normelor OECD, a subliniat Josef Proll.

Initial, Austria anuntase vineri ca va pastra secretul bancar, dupa ce OECD i-a asigurat pe oficialii de la Viena ca activitatea bancilor este aliniata la standardele impuse in urma discutiilor de la Paris.

"Intrunim conditiile OECD cu privire la mentinerea secretelor bancare", a declarat vineri ministrul austriac de finante, Josef Proll, in cadrul unei conferinte de presa de la Viena. Acesta s-a aflat zilele trecute la Paris pentru o intrunire cu liderii OECD.

NewsIn