Nokia va disponibiliza 1.700 de angajati la nivel mondial

Data publicarii: 17-03-2009 | International

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat marti ca va disponibiliza 1.700 de angajati la nivel mondial, in cadrul unui proiect de reducere a costurilor ce a fost deja prezentat, in linii mari, relateaza AFP.

"Planul va afecta circa 1.700 de angajati din intreaga lume. Nokia se va consulta cu sindicatele salariale pe marginea acestui plan, acolo unde va fi posibil", arata un comunicat al grupului.

Noile disponibilizari fac parte dintr-un plan de reducere a costurilor anuntat in decembrie, ce ar urma sa permita economisirea a peste 700 milioane euro in urmatorii doi ani, a declarat Arja Suominen, din cadrul departamentului de comunicare Nokia.

Nokia a anuntat marti ca, pe langa divizia de productie, disponibilizarile vor viza si departamentele de marketing, de dezvoltare corporatista si de asistenta tehnica.

Pana la 700 dintre disponibilizari vor fi facute in Finlanda. Grupul, prezent si in Romania, a anuntat deja lunile trecute suspendarea a 1.000 de locuri de munca, incurajand disponibilizarile voluntare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: