Primul numar al Forbes Romania va aparea pe piata pe 23 martie

Data publicarii: 18-03-2009 | Media

Primul numar al revistei de quality business Forbes Romania, lansata in Romania de trustul de presa Adevarul Holding, va aparea pe piata luni, 23 martie, intr-un tiraj de 50.000 de exemplare, potrivit reprezentantilor trustului de presa.

Romania este a 10-a tara in care Forbes lanseaza o editie internationala. Editia romaneasca este singura care va aparea bilunar, la fel ca Forbes SUA, restul editiilor avand o periodicitate lunara. Revista de business Forbes Romania, tiparita in minimum 100 de pagini, va aparea lunea, la fiecare doua saptamani, la pretul de 6,99 lei.

"Credem in acest proiect si credem ca a venit momentul ca o revista de genul Forbes sa ocupe un rol important pe piata din Romania. Proiectul Forbes este unul vechi, la care am inceput sa ne gandim inca de la inceputul anului 2007, cand stiam ca Adevarul Top 500 miliardari se va transforma in Forbes Romania 500 de miliardari", a declarat Razvan Corneteanu, director al Adevarul Holding.

Continutul revistei va consta in 60% articole produse de echipa de jurnalisti romani si 40% continut tradus din editia SUA. O noutate adusa de Forbes in Romania este faptul ca este prima oara cand o revista de business trateaza tema cercetarii si tehnologiei.

Potrivit directorului Adevarul Holding, Razvan Corneteanu, cea mai mare provocare a fost convingerea Forbes SUA ca Romania e pregatita din punct de vedere al standardelor de calitate jurnalistice pentru a se ocupa de acest produs. "Ne-a luat foarte mult timp pentru a dovedi ca suntem in stare sa formam o echipa care sa indeplienasca standardul de calitate impus de Forbes SUA. De aceea, negocierea contractului a durat mult timp", a precizat Razvan Corneteanu.

Forbes Romania este prima revista cu o strategie de marketing speciala pentru abonati, care vor primi publicatia cu trei zile inainte de aparitia sa pe tarabe.

Revista Forbes SUA, prezenta pe piata de aproape 92 de ani, este una dintre cele mai importante publicatii americane ale ultimului secol. Revista, care are in prezent cinci milioane de cititori pe luna, a fost lansata de un imigrant scotian, B.C Forbes, pe 15 septembrie 1917. Forbes lanseaza, anual, prestigiosul top al celor mai bogati oameni din lume, top ajuns anul acesta la numarul 23.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: