Concedieri si reduceri masive de buget la BBC

Data publicarii: 19-03-2009 | Media

BBC va trebui sa reduca bugetul cu 400 de milioane de lire sterline in urmatorii trei ani si va mai disponibiliza inca 1.200 de angajati, a declarat directorul general Mark Thompson, citat de cotidianul britanic The Guardian.

"Tinand cont de scaderea venitului pe cap de locuitor, prabusirea pietelor si presiunea exercitata de veniturile din publicitate, fara o reducere semnificativa a cheltuielilor, vom depasi limita de imprumut propusa", a spus Thompson, la o intalnire pe teme de media ce a avut loc la Londra.

Dupa ce, in ultimii patru ani, BBC a disponibilizat alte 7.200 de persoane, colosul britanic se afla in cel mai mare proces de restructurare din domeniul media si va incerca o serie de colaborari cu ITV, pentru stiri regionale, si cu Channel 4, pe partea comerciala, mai noteaza cotidianul The Guardian.

Compania BBC (British Broadcasting Corporation), infiintata in 1922, este una dintre societatile publice de radiodifuziune din Marea Britanie, care detine, in prezent, mai multe divizii. Divizia BBC World Television cuprinde o serie de posturi de televiziune, printre care BBC One, BBC Two, CBBC, BBC News 24 si televiziunile digitale BBC Three si BBC Four. Divizia BBC World Service Radio include cinci posturi nationale de radio, printre care BBC Radio 1 si BBC Radio Five Live.

NewsIn