Bancile americane au pierdut peste 32,1 miliarde dolari in ultimul trimestru din 2008

Data publicarii: 22-03-2009 | International

Bancile americane au pierdut 32,1 miliarde dolari in ultimul trimestru al anului trecut, depasind cuantumul de 26,2 miliarde dolari anuntat initial, potrivit autoritatilor de reglementare din SUA, scrie BBC.

Statisticile revizuite ale Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), institutia care garanteaza parte din depozite, au inclus costuri mai mari pentru elemente ce tin de contabilitate, cunoscute sub denumirea de goodwill impairment. 

FDIC a revizuit in scadere, de asemenea, castigurile nete ale sectorului bancar pentru intregul an 2008, la 10,2 miliarde dolari, de la 16,1 miliarde dolari.

Vineri, FDIC a actualizat raportul sau anterior pentru perioada octombrie-decembrie. Motivul revizuirii datelor a fost determinat tocmai de costuri de contabilitate "semnificativ mai mari", potrivit FDIC.

FDIC nu a precizat numele institutiilor care au afisat cele mai mari pierderi. In ultimul trimestru din 2007, sectorul bancar din SUA afisase un profit de 575 milioane dolari.

Luna trecuta, FDIC anuntase ca 252 de banci se confruntau cu dificultati la sfarsitul lui 2008, in crestere fata de 171 in trimestrul al treilea.

NewsIn