Clientii ar trebui sa-si poata schimba operatorul de telefonie intr-o zi

Data publicarii: 24-03-2009 | Diverse

Clientii firmelor de telecomunicatii ar trebui sa-si poata schimba operatorul intr-o singura zi, in loc de 8,5 zile cat este media europeana pentru portarea unui numar de telefon mobil si de 7,5 zile pentru unul fix, a declarat, luni, comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding.

"Europa ar trebui sa fie mai ambitioasa in ce priveste drepturile consumatorilor de a-si schimba operatorul, cu pastrarea numarului de telefon. Cresterea puterii consumatorilor este benefica pentru cresterea competitiei pe piata, realizarea de investitii pentru marirea calitatii serviciilor si, totodata, preturi mai mici pentru toti", a precizat Reding.

Comisarul european a adaugat ca exista inca numeroase probleme la portarea numarului de telefon. Daca, de exemplu, in Malta si Irlanda portarea numarului de telefon se poate face intr-o singura zi, in Italia dureaza 15 zile, iar in Polonia 38.

"Este o situatie intolerabila, care distorsioneaza piata si pune cetatenii in dezavantaj. Doresc ca toti europenii sa-si poata schimba operatorul, pentru numere mobile sau fixe, intr-o singura zi", a explicat Reding.

In prezent, aproape 24 de milioane de numere fixe si 60,2 milioane de numere mobile au fost mutate de consumatori, ca urmare a introducerii reglementarii europene in ce priveste portabilitatea.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: