Ministrul IMM-urilor sustine ca mutarea afacerilor romanesti peste Prut nu va afecta economia

Data publicarii: 25-03-2009 | Afaceri

Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, a declarat, marti, ca eventuala mutare a unor afaceri din Romania in Republica Moldova nu va afecta economia nationala, ci, dimpotriva, va aduce mai multa valuta in tara.

Intrebat daca relocarea afacerilor romanesti peste Prut nu va afecta negativ economia tarii, oficialul guvernamental a raspuns negativ. "Nu cred, pentru ca si asa, daca tinem societatile in interiorul granitei si nu produc nimic, mai bine le iau si le duc in alta parte si aduc ceva in tara, sa spunem valuta. Pentru ca, la un minus 22,5 miliarde de euro deficit al balantei comeriale, dati-mi voie sa spun ca trebuie sa facem export", a declarat, marti, la Galati, ministrul Constantin Nita.

Tot pentru a incuraja exportul de produse romanesti, o delegatie a Guvernului si a mediului de afaceri din tara noastra va pleca in China in cursul acestei saptamani. Un alt obiectiv al deplasarii este atragerea de investitii straine, potrivit ministrului. "Saptamana asta plec in China cu o delegatie de 50 de oameni de afaceri si cu reprezentanti ai mai multor ministere. Mergem acolo sa incercam sa promovam cat mai multe produse romanesti si sa atragem bani in Romania, prin fonduri de investitii, prin investitii", a afirmat ministrul IMM-urilor, comertului si mediului de afaceri, Constantin Nita.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: