GM a anuntat ca 7.500 de angajati au acceptat salarii compensatorii si vor parasi compania

Data publicarii: 27-03-2009 | International

Constructorul auto american General Motors (GM) a anuntat joi ca 7.500 de angajati au acceptat oferta companiei de a renunta voluntar la locul de munca, primind in schimbul deciziei un voucher pentru o masina noua si 20.000 dolari in numerar, relateaza BBC News.

GM, care a primit imprumuturi din partea guvernului Statelor Unite de cel putin 13 miliarde dolari, incearca sa reduca forta de munca pentru a face fata scaderii vanzarilor pe piata de profil, in contextul recesiunii.

"Programul special de reducere a numarului angajatilor si alte multe masuri dificile implementate in ultimele luni vor ajuta la asigurarea viabilitatii pe termen lung a companiei", a declarat Gary Cowger, vicepresedinte pentru productia globala si relatii de munca.

Cei mai multi angajati, ce fac parte din sindicatul United Auto Workers, vor renunta la locurile de munca pana in aprilie, a anuntat compania.

La inceputul lunii, GM a anuntat ca nu va avea nevoie de fonduri suplimentare de 2 miliarede dolari, cerute anterior guvernului pentru luna martie, din cauza accelerarii eforturilor de reducere a costurilor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: