OTE a afisat o scadere cu 56% a profitului net din trimestrul al patrulea

Data publicarii: 27-03-2009 | Afaceri

Grupul elen de telecomunicatii OTE, care controleaza Romtelecom, a anuntat vineri o scadere cu 56%, la 100,1 milioane euro, a profitului net din al patrulea trimestru, potrivit unui comunicat al companiei, relateaza Reuters.

In aceeasi perioada a anului trecut, grupul OTE, detinut partial de Deutsche Telekom, a avut un profit net de 229,6 milioane. Analistii chestionati de Reuters estimasera un profit net de 107 milioane euro. 

Castigurile inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) au urcat cu 3,1%, la 537,8 milioane euro, in linie cu estimarile analistilor, de 540,2 milioane euro.

OTE nu a schimbat estimarile din noiembrie asupra rezultatelor din 2009, fiind de parere ca vanzarile de anul acesta "se vor ridica la aproximativ acelasi nivel ca in anul precedent". Totusi EBITDA din 2009 ar avea de suferit de pe urma plecarii voluntare a 600 de angajati.

Operatorul german de telecomunicatii Deutsche Telekom a cumparat anul trecut 25% din OTE, ca parte a strategiei sale de expansiune a afacerilor din Europa de sud-est, unde opereaza OTE.

OTE desfasoara operatiuni pe pietele din Romania, Bulgaria, Macedonia si Albania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: