Summitul G20 costa Marea Britanie peste 20 de milioane de euro

Data publicarii: 28-03-2009 | International

Organizarea summitului G20 de la Londra, de saptamana viitoare, va costa Marea Britanie peste 20 de milioane de euro, a declarat astazi secretarul de stat pentru Afaceri Externe Mark Malloch-Brown, citat de AFP.

Intrebat despre costul G20 pe site-ul Guvernului, Malloch-Brown a raspuns: "Costul a fost estimat la 19 milioane de lire sterline. O mare parte vor merge la securitate, pentru ca avem multi lideri importanti in oras".

"Ne-a fost greu sa punem la punct un summit la care oamenii sa fie primiti cu ospitalitatea potrivita, dar unde divertismentul sa fie simplu", a adaugat secretarul de stat, precizand ca acest buget este "bun" in comparatie cu cel al altor summituri internationale.

"Iar daca acest lucru marcheaza semnalul de incredere regasita in economia mondiala, atunci va valora fiecare penny cheltuit", a adaugat oficialul.

Potrivit Ministerului britanic de Externe, costul G20 va costa Londra intre 19 si 20 de milioane de lire sterline, incluzand cheltuielile cu personalul, inchirierea salii unde va se vor desfasura lucrarile, fortele de politie si asigurarea securitatii in perimetrul unde va avea loc reuniune.

Circa 2.500 de politisti au fost mobilizati pentru a evita eventuale incidente in 2 aprilie si in zilele precedente summitului. Ei vor supraveghea in special mitingurile organizate cu ocazia reuniunii, care vor incepe sambata cu un protest al manifestantilor antiglobalizare.

NewsIn