Grupul KPMG este acuzat ca ar fi comis greseli ce au dus la falimentul unui creditor ipotecar

Data publicarii: 02-04-2009 | International

Grupul de audit KPMG a fost actionat miercuri in instanta pentru mai multe miliarde de dolari, din cauza acuzatiilor de "consultanta neglijenta", care a dus la colapsul unui creditor ipotecar major, la inceputul crizei imobiliare din Statele Unite, scrie Reuters.

New Century Financial Corp, cel mai mare creditor ipotecar independent pentru persoane cu un scor mic de credit, a cerut in urma cu doi ani sa intre sub incidenta legilor aplicate institutiilor falimentare, din cauza neindeplinirii obligatiunilor financiare ale clientilor.

Colapsul grupului ipotecar a dus la alte falimente pe pietele financiare, in contextul in care bancile au suferit pierderi de miliarde de dolari din cauza garantiilor ipotecare, in mijlocul crizei financiare actuale.

Procesul, intentat in numele unui trust in curs de lichidare format de debitorii New Century, acuza atat KPMG International, cat si divizia sa din Statele Unite, KPMG LLP.

KPMG este acuzata de ajutarea la acoperirea problemelor "catastrofice" ale grupului New Century, inclusiv greselile financiare si de contabilitate, care au dus la colapsul companiei.

NewsIn