Seful FMI: G20 a adus cel mai mare plan coordonat de relansare din istorie

Data publicarii: 02-04-2009 | International

Directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, considera ca anunturile facute joi la Londra, la summitul G20, reprezinta "cel mai mare plan coordonat de relansare decis vreodata", relateaza AFP.

"Este planul mondial de relansare pe care il cerusem si am fost ascultati. Este cel mai mare plan coordonat de relansare vazut vreodata", a declarat seful FMI intr-o conferinta de presa sustinuta la incheierea summitului.

Dominique Strauss-Kahn a subliniat ca economia mondiala "avea nevoie de o reglementare (...), pentru ca aceasta restaureaza increderea" si in aceasta privinta a remarcat ca rolul de supraveghere al FMI a fost consolidat.

Directorul general al FMI s-a declarat multumit de triplarea resurselor FMI decisa la summit si a spus ca "puterea de combustie a celor 750 de miliarde de dolari este de marimea celei de care lumea are nevoie".

El a salutat drept "istorica" decizia de a autoriza FMI sa emita drepturi speciale de tragere in valoare de 250 de miliarde de dolari. "Este debutul consolidarii rolului FMI (...) ca furnizor de lichiditati in lume", chiar daca suma este inca modesta, "simbolistica este importanta", a spus Strauss-Kahn.

NewsIn