Plecati cu avionul in vacanta. 10 sfaturi sa calatoriti ieftin si practic
Data publicarii: 15-04-2009 | TurismIn vreme de criza, romanii isi supravegheaza mai atent cheltuielile si se ghideaza mai ales dupa preturi. Gandul iti spune cum sa iti planifici vacanta cu zboruri ieftine.
- Rezervati din timp. Cu cat se apropie sezonul estival, cu atat preturile cresc. Spre exemplu, un bilet de avion pentru Madrid, cumparat de la o companie low-cost in luna octombrie a anului trecut, pentru luna martie a acestui an, a costat 150 de lei, dus-intors cu tot cu taxele de aeroport.
- Verificati toate ofertele operatorilor. Cu siguranta veti gasi cea mai buna oferta a companiei pentru una dintre destinatiile spre care opereaza zboruri. Cele mai bune oferte au locuri limitate.
- Daca vreti sa platiti mai putin, cumparati biletele direct de la sediile companiilor aeriene. Evitati astfel comisionul pe care ar trebui sa-l platiti agentiei de turism.
- Interesati-va daca in costul biletelor sunt incluse taxele de aeroport. O oferta de 50 de euro pentru un bilet de avion este tentanta, daca nu sunt incluse si aceste costuri.
- Anumite servicii se platesc suplimentar. In cazul zborurilor low-cost, daca doriti un anume loc in avion, se percepe o taxa suplimentara in jur de 80 de euro. Pentru o bicicleta veti plati 25 de euro, iar pentru animale 35 de euro la cabina. De asemenea, pentru copii cu varste de pana in doi ani, nu se ofera loc, dar se plateste intre 20 si 25 de euro.
- Rezerva online. Majoritatea operatorilor aerieni ofera tarife mai mici in cazul in care rezervarea biletelor se efectueaza pe Internet. Spre exemplu, la Tarom, un bilet la Bruxelles costa 170 de euro online si 185 la una dintre agentii.
- Atentie la plata. Pentru rezervarile online, exista doua modalitati de achitare: prin card sau transfer bancar. Ultima varianta este mai ieftina. In plus, banca nu percepe comision. Spre exemplu, un bilet de avion dus-intors la Paris in iunie costa 480 de lei prin transfer bancar si 500 de lei prin plata cu cardul. Alte companii taxeaza cu 5 euro plata cu cardul.
- Cu ochii pe ofertele last-minute. In cazul in care nu au fost ocupate toate locurile unei curse, compania lanseaza oferte cu tarife de zbor mai ieftine.
- Cumparati vouchere. Acestea au o anumita valoare si pot fi folosite pentru plata calatoriilor intr-un anume interval de timp. Puteti oferi un voucher cadou celor dragi care pot alege destinatia spre care doresc sa zboare.
- Abonati-va la newsletterul companiilor pentru a afla din timp ofertele speciale.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial