Hackerii si-au schimbat strategia: rascumparare de 10 milioane de dolari pentru inapoierea datelor furate

Data publicarii: 12-05-2009 | Diverse

FBI-ul are pe masa de lucru un caz inedit: un hacker sau grup de hackeri solicita 10 milioane de dolari pentru inapoierea bazei de date cu informatii personale a peste opt milioane de pacienti inregistrati in statul Virginia.

Oficialii FBI au anuntat ca li s-a cerut ajutorul pentru investigarea acestui caz saptamana trecuta, cand Virginia Information Technologies Agency (VITA) a fost contactata de hackeri. Reprezentantii FBI spun ca nu au stabilit inca daca amenintarea este sau nu serioasa.

"Atentie Virginia. Am intrat in posesia inregistrarilor medicale a 8.257.378 pacienti cu un numar total de 35.548.087 retete eliberate. In plus am sters intreaga baza de date a site-ului, singura copie fiind la mine", au scris hackerii pe site-ul oficial al Virginia Prescription Monitoring Program, autoritatea care monitorizeaza corectitudinea eliberarii retetelor catre pacienti.

"Pentru 10 milioane sunt dispus sa inapoiez toate informatiile. Aveti sapte zile de gandire. Daca dupa aceasta perioada nu va veti hotari, voi pune baza de date la vanzare si voi astepta cea mai buna oferta", au completat hackerii.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: