Vodafone si Petrom, parteneriat pentru asigurarea infrastructurii de comunicatii si servicii

Data publicarii: 08-08-2006
Vodafone Romania si Petrom au semnatá un parteneriat de anvergura pentru asigurarea infrastructurii de comunicatii si servicii, la nivel national, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. ôAcordul incheiat cu Petrom, cel mai mare producator de petrol si gaze din sud estul Europei, ilustreaza increderea pe care atat piata cat si clientii nostri o au in capacitatea noastra unica de a le oferi solutii dedicate de voce si de date, integrate intr-o singura retea performanta de comunicatii. Complexitatea serviciilor oferite face ca acest parteneriat sa fie o adevarata provocare pentru ambele parti. Vodafone Romania este lider in servicii integrate de comunicatii, furnizand acest tip de servicii catre peste 5000 de mari companii din Romania din domenii si industrii diferiteö, a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania.

ôAstazi Petrom se afla intr-un proces de modernizare si a inceput sa investeasca substantial in toate activitatile sale, inclusiv in noi tehnologii de comunicatii. Investitia acopera infrastructura IT, aplicatiile IT, organizarea IT si serviciile respective, si are scopul de a optimiza si imbunatati procesele financiare si de business ale Petrom. Noua infrastructura va conduce la o calitate cu totul noua a comunicarii si a modului in care diferitele divizii si departamente ale Petrom coopereaza. Tehnologia Informatiei este o zona in care este esential ca Petrom sa indeplineasca cerintele de business si financiare internationale si reprezinta una din directiile majore de transformare a Petrom intr-o companie la nivelul standardelor vest europeneô, a afirmat Reinhard Pichler, Directorul Financiar al Petrom.

Vodafone Romania va dezvolta infrastructura de comunicatii a Petrom prin implementarea unei retele virtuale private MPLS care va conecta peste 800 de locatii. Vodafone Romania a dezvoltat acest proiect pe baza experientei sale considerabile in furnizarea de servicii de voce si de date, beneficiind si de avantajul acoperirii nationale a retelei sale ľ 81% din teritoriul Romaniei si 97% din populatie.

Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., inregistra 6.735.094 de clienti, la data de 30 iunie 2006. Vodafone este cea mai mare comunitate mobila din lume, cu divizii in 27 de tari si retele partenere in alte 33 de tari. Cu o gama completa de servicii de telecomunicatii mobile de voce si de date, Vodafone ofera in prezent servicii catre 186.8 de milioane de clienti din intreaga lume.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, precum si Comercializare. Petrom are rezerve de petrol si gaze estimate la 1 miliard barili echivalent petrol, o capacitate anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 82 de benzinarii, localizate in Moldova si Ungaria. Aceasta retea va fi extinsa cu 178 de statii premium suplimentare in Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru, achizitionate in ianuarie 2006. In anul 2005 cifra de afaceri a Petrom a fost de 2.970 milioane Euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 766 milioane Euro. In urma majorarii capitalului social, OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala detine 51,011% din actiunile Petrom. OMV activeaza in domeniile Rafinare si Marketing, Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente. Statul Roman detine 30,862% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A. detine 9,887%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: